Hoe het begon

Wie ben ik

Tja wie ben ik? Dat vraag ik mezelf ook vaak af :). Maar mocht je het echt graag willen weten dan zal ik maar een tipje van de sluier oplichten dan.Mijn naam is Pascal en woon al meer dan 15 jaar op het eiland Tholen in de prov. Zeeland. Ik ben sinds 2014 actief bij Q5Radio met mijn programma “het Blije UUR” . Wat eigenlijk als een grapje begon groeide uit tot een nieuwe hobby. En ik heb er geen moment spijt van.

Pascal in zijn jonge jaren.

Hoe het allemaal ooit begon

Ik kende de oprichter Koos van der Stee van Q5Radio al wat langer en volgende zijn programma de kloppende 30 wat hij destijds presenteerde en produceerde bij radio Oranje Internationaal. Dit station was te horen in de Costa Blanca via de ether. En dat was natuurlijk machtig mooi te noemen. De droom van alle programmamakers. Maar helaas trok de hoofdsponsor zich terug en werden de zenders offline gehaald in Spanje. En het station was alleen nog via het internet te beluisteren.

Daarom had Koos besloten om voor zich zelf te starten met Q5Radio. Ik volgde dit trouw op een afstand en zag wat er gebeurde en nodig was om dit van de grond te krijgen. Je begint met een webpagina een logo en een audio-stream. En dan een format want je wilt je toch graag weer onderscheiden van al die Internetstations die Nederland rijk is.

Stuur eens in

Op een dag in oktober 2014 sprak ik met Koos en vroeg hem voor de grap of dat ook niet iets voor mij was, een radioprogramma maken. Waarop Koos lachend zei stuur eens wat in en wie weet. Tja stuur eens wat in daar zeg je zowat. Ik was nog niet echt op de hoogte van software en zeker niet wat er nog meer nodig was om een programma te maken. Maar het belangrijkste was natuurlijk een naam voor het programma. En verzin dan maar eens iets wat past bij jou of je muziek of je interesse in bepaalde dingen.

De naam

Ik ben van nature een vrolijk persoon en ben eigenlijk altijd wel vrolijk. Ik ben een echte prater en mensen mens. Altijd in voor een grapje. en zo bedacht ik  het Blije UUR. Het paste zo mooi bij mij. Dus de naam was er, nu de rest nog. De opname was kaal want jingles had ik niet en een intro had ik wel maar was er nog niet van overtuigd dat dit het zou worden. Maar goed het programma duurde een uur en wat klonk ik serieus zeg. Want je zelf terug horen was raar en ongewoon. Maar goed de opname was klaar en ging op de digitale post. In afwachting wat er van gevonden werd. De rest laat zich raden natuurlijk.

Hoe verder

Uiteindelijk maakte ik 2 uur programma. Op dinsdag en donderdag tussen 18 en 19 uur. Het programma was niet live en werd door mij in het weekend opgenomen. Maar dan wil je meer en wil je live. Dit was doordeweeks niet mogelijk dus uiteindelijk verschoof mijn programma naar de zaterdagavond. En draait nu tussen 19 en 22 uur. En live met Pascal zelf.

Nog meer

Kort daarna begon ik nog met een programma op de zondag “jukebox hits”genaamd. Lekkere oldies uit de 40s 50s en 60s. Maar uiteindelijk werd het toch iets teveel van het goeie. En was er niet veel vrije tijd meer over voor mijn gezin. Dus besloot ik Jukebox hits in de koelkast te zetten. En alleen door te gaan met het Blije UUR.